svalbard

Jeg har lenge tenkt at hvis jeg skulle dra til Svalbard, så måtte det på en eller annen måte blitt i form av at jeg fikk være en del av samfunnet, ikke (bare) som turist.

Ifjor søkte jeg om sommerjobb hos Kings Bay i Ny Ålesund. Dessverre var det begrenset hvor lenge jeg kunne stille opp, og selv om jeg fikk beskjed om at søkere som meg likevel ville bli vurdert, så tror jeg ikke mine uker var nok. Svalbardposten tok dessverre ikke inn sommervikarer, jeg kontaktet dem også.

Det var sjansen til å være en del av et fellesskap på en slik plass som fristet. Å komme litt mer innenfor kulissene. Men jeg vil jo ha med Irish på moroa også! Han synes vi skal reise opp som band og spille irske låter. ”Whiskey in the jar” på kroa, hadde det vært noe? :-D

Da jeg reiste til Tromsø første gang falt jeg pladask for den ville naturen oppe i nord. Lyset og stemningen… Det ga mersmak. Jeg tror jeg vil like Svalbard, og Irish stemmer i. Jeg tror det er den nære beliggenheten til Nordpolen som pirrer ham litt. Forhåpentligvis får vi en dag sjansen til å oppleve øyriket der oppe i nord.

Bildet er fra min første smak av nord. På vei fra Tromsø ut til Sommarøy.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende