heading

Jeg måtte komme tilbake til denne deilige kaféen med de finfine lyktene.

Jeg nevnte dette stedet i innlegget mitt om Praha. I flere år har et lite utklipp ligget på pulten min og minnet meg på at når jeg en dag kom til Praha, så skulle jeg finne denne kaféen. Det var lampene som trigget. Jeg er en sucker for slike lykter som jeg forbinder med spennende nordafrikanske basarer og interiør. Jeg har en her hjemme som jeg drasset med meg i backpacken fra basaren Khan al-Khalili i Egypt, gjennom Sinai-halvøya, Jordan… Og at den overlevde grensekryssingen over King Hussein Bridge til Israel er et mirakel, for der fikk bagasjen noe røff behandling for å si det mildt. Deretter fikk den fly distansen Israel-Italia-England-Torp. Alt glass var inntakt da jeg pakket den ut her hjemme!

Så var det nettopp lyktene som gjorde at jeg fant denne kaféen når jeg endelig sto der i Praha og kikket meg rundt. For det var ikke før jeg sjekket inn på hostellet at jeg kom på at jeg aldri hadde sjekket hva denne kaféen faktisk het! Eller hvor den lå. Og oppi alle reiseplanene hadde det lille utklippet blitt helt glemt.
Derfor var overraskelsen – og gleden – stor, da jeg plutselig kom over stedet likevel. Jeg hadde akkurat kommet ut fra den mer populære Cafe Louvre som ligger opp en trapp og inn en dør. Der Franz Kafka pleide å slite stolene ifølge guidebøkene, og de rosa veggene bærer på mang en hemmelighet. Jeg hadde bare stukket nesa nysjerrig inn der for å se, og da jeg kom ut på fortauet igjen så jeg plutselig noe gjenkjennelig da jeg kikket inn vinduet til naboen. Lyktene. Så passende, da jeg var mer enn klar for å sette meg ned med et glass vin. Akkurat her.

cafe

Bak i kaféen fant jeg også en stor butikk, med møbler i samme stil som kaféen. Jeg sto et øyeblikk og lurte på om jeg burde finne meg en riad i Marrakesh å innrede. Her var flere lykter, spennende stoler, puffer, bord… Interiør-Sole klødde i fingrene.

Men så begynte magen å kurre. En titt på menyen avgjorde valget: saftig kylling med deilig saus og kantareller. Flere gjester satte seg. Musikken var behagelig, og de ansatte bare blide og hyggelige.

Jeg drakk opp vinen min. Konstanterte at det lille bildet på utklippet hadde holdt hva det lovet, jeg likte virkelig Cafe Patio, og drar garantert tilbake dit om det blir flere turer til Praha.

Resto Cafe Patio
Národní 22, Praha 1
Tel: +420 224 934 375
Fax: +420 224 934 549
E-mail: chefcafe@patium.com
Hjemmeside: http://www.patium.com/

Tips oss hvis dette innlegget er upassende