heading

Da Prins Albert døde i 1861, ville Dronning Victoria reise noe til minne om ham. Resultatet finner du idag i Kensington Gardens.

Sist jeg var i London gikk jeg mye i områder jeg tidligere ikke har vært. Da jeg forlot Victoria & Albert Museum bestemte jeg meg for å gå opp til Kensington High Street og kikke i noen butikker der. På veien gikk jeg bortom Royal Albert Hall der jeg kunne konstantere at mitt nærvær denne dagen ble det nærmeste jeg kom Last Night of the Proms 2010 (det var kun kort tid igjen). Mamsen og jeg har i ”alle” år har snakket om å få med oss denne årlige konserten – i nettopp Royal Albert Hall. En dag skal vi få det til! ;-)

am2

Da jeg var ferdig med å beundre konserthuset kikket jeg over gaten, og der så jeg noe jeg måtte se nærmere på. Albert Memorial er nemlig imponerende og pompøst, i god britisk ånd, men det jeg fant så fasinerende med denne var ikke den forgylte Albert i gull midt i smørøyet. Det var de fire hjørnene av hele stasen. Helt ytterst, i hvert hjørne finner du nemlig en slags ”collage” om man kan kalle det det av Afrika, Asia, Amerika og Europa. Elefanter, kameler, okser og mennesker fra de ulike kontinentene satt i en setting som representerte hvert deres område. Jeg var lei meg for at man ikke kunne komme nær nok – jeg snakker ta-på-nær-nok, som i Vigelandsparken. Der man kan fange opp enda flere detaljer. Særlig siden det enda nærmere Albert er en ny runde collager som representerer temaene jordbruk, industri, handel og ingeniørarbeid/-vitenskap.

am3

Verdt en titt!

Les også mer her

Tips oss hvis dette innlegget er upassende