view

Mosaic house er uten tvil et av de beste hostellene jeg noensinne har bodd på og derfor ville jeg gi det et eget innlegg for å vise litt bilder fra rommet vi hadde.

Jeg synes hostell er en ganske grei overnattingsform, selv om flere av disse har blitt dyrere og kan overgå både 3- og 4-stjerners hotell i pris enkelte steder. Hostell er ikke lenger et slitent alternativ forbeholdt blakke backpackere, men en storindustri med alle fasiliteter.

room

Grunnene til at jeg valgte dette hostellet da jeg skulle reise til Praha var flere:
Det hadde 24-timers resepsjon. Mamsen og jeg skulle lande ganske sent i Praha og jeg hadde ikke lyst til å stå på en trapp midt på natten og måtte ringe etter en person som så skulle komme og låse opp.
Tilbakemeldingene og bildene derfra sammenliknet med prisene var meget lovende – nesten for godt til å være sant.
Beliggenheten var god. Også var det et pluss at de kjører en del miljøvennlige grep. Deres airport shuttle går på brukt matolje fra kjøkkenet deres, i tillegg til fasilitetene nevnt under:

green

På hostelworld hadde jeg bestilt Standard Twin Private Ensuite (to enkeltsenger og eget bad). Jeg prøvde hardt å ikke ha forventninger på forhånd, men hostellet leverte absolutt. Badet var utrolig flott og delikat. Som designer faller jeg lett for enkle, men herlige detaljer og jeg elsket belysningen i rommet vårt. En Samsung TV ga oss nyhetene hver dag, vi hadde flott utsikt og hodeputen min var av vil-ha-med-hjem-kvalitet. :-D

Dessuten kan jeg ikke huske sist jeg møtte en slik service på hverken hostell eller hotell – alle smilte og var behjelpeligheten selv. Staben var internasjonal, og det virket som de likte å være på jobb.
Baren Belushi’s som lå i tilknytning til hostellet har jeg vært i kontakt med før, for ganske nøyaktig ti år siden da jeg var på tur i London. De har nemlig avdelinger i flere land.
Det var også gøy at de dro inn live musikk her også, og de jeg hørte spille var gode. Om man blir inspirert og vil øve selv, henger det en gitar til utlån ved baren.

breakfast

Ved innsjekking ble vi tilbudt en litt lavere pris på frokostbuffeten enn om vi hadde bestilt den dag for dag. Ofte synes jeg det er vel så hyggelig å spise frokost et sted ute i byen jeg besøker, men her gikk vi for frokostbuffeten, og vi angret ikke på det. Sunn og god frokost og en knallbra start på lange dager. Rugbrødet deres vil jeg aldri glemme, og jeg har sett flere kommentere nettopp dette i tilbakemeldinger til hostellet.

hostel

Til slutt: Tusen takk til Sean fra California for hyggelig selskap ved frokostbordet. Mamsen og jeg fikk dessverre ikke sagt hade før vi dro.
Også takk til den hyggelige gjengen jeg hadde et par drinker med den ene kvelden Mamsen var trøtt og jeg rastløs. Først fikk jeg selskap i baren av Scott fra Canada som jeg hadde en lengre samtale med om miljø. Deretter kom flere av hans venner og bekjente, så vi ble en liten gruppe representert av Canada, Australia, USA og Norge. Awesome! :-D

Og selvfølgelig takk til Mosaic House! Blir det flere turer til Praha sjekker jeg inn her!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende