heading

Nordvest-England har flust med kanaler og er ypperlig for en anerledes ferie på båt. En kanalbåt sådan.

I kanalene ved Barbridge er de heldige med været denne dagen der solen steker og vinden er nærmest fraværende. I et T-kryss (kan man kalle det det i en kanal?) har det blitt trafikkork, og rolig og sikkert manøvreres de lange båtene slik at alle kommer dit de skal. Her er ikke noe stress.

crossing
pause

Jeg står på en slags gangsti og betrakter det hele. I gamle dager var det via kanalene godts ble fraktet rundt omkring her. Da trukket av hester, og derfor finner man denne gangstien langs kanalene, noe som idag gir en flott mulighet til å komme nærmere båtene og se. Eller for de som er på tur – et egnet sted å sette ut en stol og lese en avis eller slukke tørsten med en øl.

Båtene er godt utstyrt, med kjøkken, bad og soveplass til opptil ti personer etter det jeg har sett selv. Vil du ikke kokkelere selv i båten er det flere puber langs kanalene som serverer god mat til en rimelig penge. Jeg hadde ikke hatt noe imot å prøve en slik ferie en gang – det virker som en herlig måte å forflytte seg rundt i England på. Enn så lenge får jeg nøye meg med å se på.

canal
pub

Noen linker:
http://www.claymoore.co.uk/canal-holiday-routes.html
http://www.holidayuk.co.uk/canals/index.htm

Tips oss hvis dette innlegget er upassende