heading

Hele området på sørsiden av Thames-elven er i stadig utvikling, og her er noe for enhver smak, enten du er glad i mat, liker spennende arkitektur eller vil finne spennende antikviteter.

– Du må gjerne smake, sier han og peker på en tallerken med browniebiter. Jeg tar en bit, og kjenner den deiligste sjokoladesmak bre seg i munnen. Perfekt, rett og slett. Et øyeblikk senere ligger en brownie godt pakket inn i vesken min. Fra The Cinnamon Tree Bakery som det står det på den lille brosjyren jeg tar med meg.

market2

Jeg droppet frokost idag for å ha appetitt når jeg skulle utforske Borough Market, et gigantisk matmarked rett ved London Bridge Station. En stor saftig vegetarburger blir brunchen min mens jeg tar inn alt ved markedet, for her er det meste; sjømat, kjøtt, frukt og grønnsaker, oster, nøtter, dipper (der jeg tror jeg smaker samtlige varianter de selger av hummus), oljer, krydder, juice og bakervarer. Fra blant annet Flour Power City Bakery. Ved en annen bod står jeg og lurer på om jeg skal prøve en hvetegressjuice, men dropper det. Istedet avrunder jeg det hele på Brindisa rundt hjørnet, der jeg bestiller en kanne te. Med melk og sukker – English style.

market1

Fra London Bridge Station til min kamerat Magnus’ hus passerer jeg et stort byggeprosjekt. The Vertical City står det med store bokstaver på plakatene som omringer området. Her kommer The Shard London Bridge-bygningen som vil bli Englands høyeste bygning med sine 310 meter. Fordelt på  72 etasjer vil man finne Shangri-La hotell, 5-stjerners restauranter, leiligheter, kontorer, spa og butikker.
Jeg følger en slags ”bekk” da jeg kommer inn blant de moderne bygningene fra Tooley Street. I enden av ”bekken” ligger en åpen plass hvorfra utsikten til Tower Bridge i solnedgang er perfekt.
Her ligger også London City Hall. – Likner på en motorsykkelhjelm, sier Magnus. Overalt ser jeg masse spennende kunstverk, bygninger og London skyline, om det er bruer, Swiss Re-tower eller HMS Belfast.
Herfra kan man også ta fatt på Queen’s Walk, som går langs elven ned til Lambeth Bridge, en spasertur jeg virkelig anbefaler om man vil ha en pause fra shopping og champagne.

cityhall

Magnus og jeg vender tilbake til Tooley Street der vi setter oss ned på Suchard for en matbit. – Har du fast plass her? spør jeg ham ertende. Han har spist en del middager på den lille Thai-restauranten, og jeg skjønner ham godt da jeg smaker spareribs thai style og nipper til en god kopp te. Riktig god mat til fine priser. Anbefales.

Da vi senere tusler ned Bermondsey Street er det travelt på flere av restaurantene og kaféene, blant annet Zucca. Hele området ser ut til å ha fått et ansiktsløft, og fremstår idag som riktig fresht flere steder. Man skal ikke tilbake så mange årene da bydelen var temmelig sliten, eller det var rett og slett ikke noe av interesse her. Som for å riktig veie opp det hele ligger Fashion and Textile Museum nå som en knallorange fargeklatt midt i Bermondsey Street.

bermondsey

Hver fredag er det Antikkmarked på Bermondsey Square der man kan gjøre riktig gode varp. Så sant man er tidlig ute, for markedet åpner nemlig i fire-tiden på morgenen! Jeg snuser på små ting å ta med meg, et artig smykke eller kanskje en gammel fingerbøl til Mamsen? Et filmteam er på plass og holder på å rigge. Ifølge Magnus er det flere Bollywood-prosjekt på gang i området. Inderne vil også se vestlige miljø i filmene, så det er visst stadig opptak et eller annet sted her, og jeg har sett det selv flere steder mens vi har trasket rundt her.

antique

happy

Jeg gjenkjenner Bermondsey Square Hotel fra en eller annen artikkel jeg leste rett før jeg kom til London. Områdets første boutique hotel har en glimrende utsikt fra toppetasjen vet jeg fra denne, og jeg tenkte vel ikke på noe av dette før jeg plutselig så den rutete hunden innenfor døren.
Det kunne være fristende med en lunch eller drink på Alfie’s, hotellets bar og restaurant, mens antikkmarkedet står for underholdningen, men det blir aldri noe av.
I stedet rasker vi med oss en vinflaske fra Sainsbury’s, som ligger på andre siden av torget. Det går mot kveld, og vi inntar terassen til Magnus. Da han flyttet hit var det lite som skjedde rundt her i området, han følte seg nesten ensom da han ventet på bussen om morgenen. Nå er det blitt en livlig bydel. Jeg innser at jeg burde hatt så mye mer tid på å utforske de ulike oasene vi har passert. Neste gang får jeg begynne på toppen, bokstavelig talt, når The Chard står ferdig. Smattende på en brownie fra The Cinnamon… – helt klart!

bridge

Tips oss hvis dette innlegget er upassende