furulund

Det er ingen Bob her som skremmer vettet av gjestene, eller dansende mann i rød dress som snakker baklengs. Likevel får Furulund Kro meg til å tenke på kultserien Twin Peaks.

På strekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger har Furulund Kro blitt kåret som vinner av DHL-guiden. Et steinkast fra E-18, langs Stokke Ravei, ligger denne veikroa, og har sikkert gjort det i mange år. Jeg har bare aldri tenkt på at den er der og at jeg burde har sjekket den ut. Inntil en dag i våres, da ei venninne og jeg skulle til Torp for å hente Irish. Da måtte vi ha litt mat i magen først, så vi stoppet her.

Husker dere Twin Peaks? Kultserien ”alle” snakket om da den rullet på norske TV-skjermer og det store spørsmålet var Who killed Laura Palmer? Jeg sitter på en en slags overdimensjonert stol og spiser norske kjøttkaker, mens jeg skuler på bisonhodet over peisen. Det er noe surrealistisk over interiøret… men jeg lar det ligge. Maten smaker. Inkludert i prisen kan man ta en skål suppe (ofte tomat-, sopp- eller fiskesuppe) og etter hovedretten venter en dessertbuffet. Den får besøk et par ganger før vi må ned og se på butikken der man kan finne det meste for å bli en vei-cowboy.

Det er ingen Audrey Horne her, men hyggelige folk bak kassa og en fin beliggenhet. Stor parkeringsplass venter trailersjåfører, MC-folk, lokale eller de som har kjørt den lange veien fra Stavanger og nå trenger en matbit før de tar fatt på den aller siste biten mot Oslo.

Jeg tror nok det blir flere turer hit, men ikke på en søndag – da er det fullt her!

Se www.dhlguiden.no

Tips oss hvis dette innlegget er upassende