dorm

Kanskje jeg ba om det. På min reise til Berlin nylig tok jeg inn på sovesal på et hyggelig hostel. Lettere å bli kjent med folk slik, føler jeg, og jeg har alltid syntes at boformen er grei.


Da jeg kom i prat med tyske Anja den andre kvelden bemerket jeg hvor utrolig stille det var overalt. I lobbyen, på rommene…hvor var alle sammen?
Så, på ettermiddagen den tredje dagen fikk jeg spørsmål fra et par av romkameratene mine som plutselig var tilstede om jeg var plaget av han som snorket hver natt. Jeg hadde hørt ham, men snorkingen hans plaget meg egentlig ikke. Jeg sov godt.
Siden vi nå var i prat, ble vi enige om å ta en drink sammen. De var fra Canada og hadde ikke møtt hverandre før de heller. Hun var fortsatt under utdanning, han hadde akkurat flyttet til Berlin og prøvde å finne seg et sted å bo. Vi hadde knapt kommet halvveis i rødvinsglasset før jeg skjønte at hun likte ham svært godt. Hun var mest opptatt av å snakke om Canada og forskjellen mellom de to byene de var fra, Vancouver og Toronto. Interne tema jeg ikke kunne delta så veldig i, selv om jeg prøvde å peise samtalen inn på et nivå der vi alle kunne snakke sammen.
Jeg begynte å angre meg litt da vi dro for å finne noe mat. Heldigvis var aspargessuppen verdt den ekstra turen, men da de ville videre for flere drinker sa jeg takk og farvel og gikk tilbake til hostellet.
Det ble en aktiv natt. For det første lå mannen borti hjørnet og dro tømmer jeg aldri har hørt maken til. Og når han ikke snorket, tuslet han rundt i rommet og lukket vinduer, gardiner, slukket leselamper og snakket med seg selv på tysk med en messende hvisking. Jeg lå med et øye åpent for å se hvor i rommet han oppholdt seg, og ønsket jeg forsto hva han sa.
Vi må ha sovnet begge to til slutt for jeg våknet halvveis av at canadierne kom inn i rommet, fnisende. De endte opp i hennes seng, og den neste timen knirket køyesengen mistenkelig. Unødvendig å si jeg var trøtt neste morgen.

Kåteste par på sovesal 1 – GO CANADA!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende