shark

Dette er bearbeidet repost fra en annen blogg jeg har skrevet:

Da jeg tok dykkerlappen for snart ni år siden ble det stadig nevnt at alt liv i havet må respekteres. Er det regelen “gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør” som gjelder?

Jeg ble ganske skuffet da jeg gikk forbi et dykkersenter i Cairns sist Irish og jeg var i Australia. En TV-skjerm viste en innbydende film fra dykkersenterets turer ut på Great Barrier Reef, og alt så fantastisk ut helt til jeg så hvordan en dykkerinstruktør herjet rundt med en liten revhai. Han hadde et tau som han tok rundt halen på haien og halte den rundt.

Kan noen være så og snill fortelle meg at jeg misforsto og fikk et feil bilde på det hele?!

Da jeg tok dykkerlappen ble jeg innprentet om at man skal helst bare se, ikke røre. Likeså da jeg tok Advanced dykkerkurs i Exmouth sist. Et av spesialdykkene mine var Fish ID som også tar for seg AWARE’s (Aquatic World of Awareness, Responsibility and Education) arbeid for å opplyse om og skape respekt for alt livet i havet.

Derfor ble jeg sint da jeg så denne videoen. Er dette en gimmick for turismen? Er det verdt det, er det slike ting vi vil oppleve? Jeg vet at mange har negative holdninger til hai der nede, særlig hvithai. Likevel synes jeg ikke dette er akseptabelt. Holdningene vil spre seg til å også gjelde andre arter.

Hva synes du?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende