1

UKTV Gold spurte 3000 briter om deres kunnskaper rundt historiske personligheter, reelle som oppdiktede. 58% svarte at de trodde Sherlock Holmes var en person som faktisk har levd.

En grunn til det kan være at forfatteren bak karakteren, Sir Arthur Conon Doyle, tok utgangspunkt i flere av Viktoriatidens faktiske mysterier i Sherlock Holmes etterforskingssaker. Dessuten hadde han en reell adresse i London, 221b Baker Street.

Idag huser adressen et museum, og Irish synes det falt det seg naturlig å besøke museet da han nylig var i London. Han har sett den siste filmen om Sherlock Holmes og Dr. Watson to ganger, i tillegg til å ha spilt dataspillet en stund.

2

Det var bare smil og hyggelige folk som møtte ham. – Sett sekken din her, så passer den hyggelige damen på den mens du går rundt og kikker, og selvfølgelig må du gjerne få ta bilder.

3

Ifølge Irish er 99,9% av det som befinner seg i det 4 etasjers museet ekte vare, som hører Viktoriatiden til, veldig lite er reproduksjoner. Og man må gjerne ta på tingene som ligger fremme.
Sett deg i lenestolen foran peisen, med pipa og hatten til Holmes.

4

5

Irish brukte godt over to timer i museet og fikk snakke med “Sherlock Holmes himself”, en eldre mann som har jobbet som den berømte karakteren i rundt 20 år.

Foruten å besøke museet, er det også en butikk her der du kan kjøpe souvernirer og bøker.
Les mer her: www.sherlock-holmes.co.uk/
6

Tips oss hvis dette innlegget er upassende