penpals

Ungdomsskolen. Nysjerrig på verden og på andre mennesker hadde jeg allerde et par gode norske brevvenner jeg fikk kontakt med gjennom et blad. Særlig Elin i Oslo og jeg skrev i mange år til hverandre. Men tenk at vi aldri fant på å møtes!

Så begynte det å komme brev fra det store utland i postkassa mi. Nesten hver dag lå det et brev og ventet på meg når jeg kom hjem fra skolen. Jeg husker ikke hvor jeg fant informasjonen, men i et eller annet blad så jeg en annonse som fristet med brevvenner fra hele verden. Kan det ha vært YFU (Youth for understanding)? Jeg husker ikke helt… Men jeg husker at man kunne skrive opp fire land du ville ha brevvenner fra, også fikk du i tillegg en brevvenn-overaskelse eller to.

Mine valg ble Australia, England, Frankrike og USA. De neste årene fikk jeg mange og lange brev fra Debbie i Australia, Susan i England og Carine i Frankrike. USA-brevene kom liksom aldri i gang. Overaskelsesbrevet kom fra Jamaica, fra Kareena, men de varte ikke så lenge, selv om begge var entusiastiske over brevkontakten.

Vi skrev om skole og venner, interesser, kjærester og drømmer. Carine var fan av A-ha og kjempeentusiastisk over Norge og norsk. Da jeg begynte med fransk på skolen skrev hun deler av brevene på fransk så jeg kunne øve meg litt på å lese språket.
Unødvendig å si at det var veldig populært å gi meg brevpapir til jul! Det gikk i rosa og blått og grønt med motiver på, og av og til var kulepennene også i alle rare farger. Vi sendte hverandre bilder og små gaver.

Kontakten dabbet av etterhvert som vi alle ble ferdige på skolen og flyttet hjemmefra for å studere videre. Jeg fikk et postkort fra Debbie flere år etterpå, men da jeg prøvde å kontakte henne igjen hadde hun flyttet videre. Det hadde vært utrolig artig å få vite hvor de er nå, og hva de gjør. Å få en liten bit av verden der ute hjem til seg slik var gull verdt. Det var like stas hver gang, og jeg elsket å skrive brevene til dem.

Idag har man så mange andre kanaler å finne hverandre på. Kanskje det allerede den gang lå en blogg og chat-junkie i meg? :-D

Tips oss hvis dette innlegget er upassende