Det er hyggelig å reise sammen med noen, men av og til er det veldig deilig å være alene også! Å kunne beundre en vakker solnedgang i stillhet uten fire skravlesyke gutter, for eksempel.

Fire uker på Fiji. Fire gutter på tur – og meg. Selv om jeg alltid har hatt guttevenner ble det litt for mye testosteron noen ganger på denne turen. De siste to ukene på Fijis hovedøy holdt vi til på en sted som heter Tubakula Beach. En rekke bungalower, et svømmebasseng og en kritthvit strand. Dagene var like: frokost – stranden – dusjen – middagsrestauranten – sengen. Og slik gikk nu dagan og vi ble brune og fine.
Det ble også god tid til å kjede seg, noe jeg synes bare er sunt en gang i blant. Da kommer ideene og motivasjonen våkner til live igjen.

Guttene bestemte seg for å gjøre noe med kjedsomheten. I hovedstaden Suva gikk en eller annen film på kino som de kunne tenke seg å se. Suva lå et stykke unna, så de hoppet på bussen og gjorde det hele til en dagstur.
Dermed fikk jeg en hel dag for meg selv, der jeg stort sett gjorde som vanlig. Slikket sol, leste litt i en bok og duppet meg i det varme deilige havet.
Jeg gikk litt tidligere bortover langs stranden til restauranten hvor vi hver kveld spiste middag. Spiste en lett middag og på vei tilbake var solen på vei ned.
Det blir lett klisjemotiver når man er på et sted som Fiji. Silhouetter i solnedgang, et stykke palmeblad. Men også følelsen av ro. Varme kvelder der enhver liten bris bare ønskes velkommen. De vakre fargene på himmelen, og når solen er nede kommer lysshowet. Tropiske tordenskyer som ligger der ute, lunefulle.

Jeg satt med en kald øl i hånden og nøt kvelden. Lykkelig i mitt eget selskap.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende