Vi har forskjellige vaner med guidebøker når vi reiser. Noen vil ikke ha noen form for guidebøker, noen følger dem slavisk, mens andre bruker bøkene som en backup – man kikker litt i dem innimellom for så å finne ut av ting selv.

Jeg har en kamerat som har flere guidebøker i hylla bare for å kunne lese og drømme litt innimellom. Han har ikke besøkt så mange av destinasjonene såvidt jeg vet, men jeg skjønner ham godt. Man blir jo inspirert likevel.

Noen samler på disse bøkene, andre tror de må kjøpe en bok for eneste tur man skal på. Jeg har noen guidebøker i hylla selv, og jeg tar vare på dem i tilfelle jeg skal tilbake til destinasjonene igjen, eller fordi de er gode å ha når jeg skal skrive om reisene.
Men jeg kjøper ikke alltid guidebøker når jeg skal noe sted. Både til Madrid, Krakow og Sicilia holdt det med å ta en tur til biblioteket. Det er riktignok ikke siste versjon av guidebøker man som oftest sitter på der, men de er gode nok i de fleste tilfeller, så sant det er en kortere tur man skal på. Ved et par anledninger har jeg rasket med meg en parlør også.

Penger spart – og dermed mer i potten til reisen :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende