Jeg sitter litt fortumlet og spiser brunch på en av Oxfords mange puber. Har jeg i alle disse årene husket så feil?

I 3. klasse på gymnaset dro jeg til London med samfunnsfagklassen min, og da vi var ferdige med besøk hos blant annet det konservative partiet, et kloakkrenseanlegg(!!) og Churchill-museet + Cabinet War Rooms, satte vi oss på toget til Oxford for å besøke ordføreren der og Magdalen College.

Vi må ha byttet tog underveis, for jeg husker at vi sto ved en åker og ventet…
Og Oxford by…husker jeg som mye mindre enn den faktisk er! Jeg må ha gått med skylapper.
Jeg kjenner meg ikke igjen og jeg husker svært lite av hele turen finner jeg ut.

Uansett, nå er jeg her igjen, og Irish og jeg har et par timer til rådighet her. Etter brunchen går vi mot en pub ved navn The Mitre. Det var her de pleide å servere den mektige desserten “Death by chocolate” (sjokoladekake med sjokoladebiter servert med sjokoladeis og sjokoladesaus…), forteller Irish. Da jeg kikker på menyen som henger ved døren ser jeg at maten som serveres her nå er endret fra da Irish holdt til her. Desserten er ikke lenger å få tak i på The Mitre. Det hadde ikke vært plass til den uansett etter den kraftige frokosten vi nettopp har satt til livs.

Er man likevel sugen på søtsaker kan man ta turen The Covered Market rett ved. Her faller jeg pladask for de søte kakene som selges hos The Cake Shop. Av erfaring har jeg ikke overvettiges sans for selve kakene – synes de er tørre og søte. Det er dekorasjonen jeg faller for. Jeg blir stående og se på ei av butikkens ansatte som dekorerer en ny kake.

Når man tenker Oxford tenker man college og universitet. Magdalen College er en av de mange, og det er flotte eiendommer det er snakk om her. Gamle bygninger med historisk sus, en velfrisert plen og flotte planter og trær.
Jeg passerer et butikkvindu der de selger mansjettknapper med de ulike college-emblem, og annet tilbehør man trenger til graduation. Gjennomført skal det være.

Inspektør Morse ble filmet i og rundt Oxford. Karakteren var glad i øl, og en del av scenene ble filmet på favorittpuben Turf Tavern. Turl Bar, som vi passerer, skal også ha blitt besøkt av Morse.

Det siste vi rekker før vi må videre er et glimt av Oxford Castle. I 1888 ble slottet tatt i bruk som fengsel, inntil 1996. Siden har det blitt konvertert til blant annet hotel, der fengselscellene nå er gjort om til hotelrom. Det gamle slottet er en turistattraksjon og det holdes også markeder og teateroppsetninger her.


Kort og godt – det ble dessverre ikke så mye tid I Oxford denne gangen. Men dette besøket vil jeg likevel huske!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende