For tre år siden skrev jeg et innlegg om reisesyke og hva jeg selv hadde funnet hjalp mot ubehaget. Nylig fikk jeg tips om enda en ting som kan bidra til at reisen blir litt hyggeligere: Sea-Band!

Turen til England nylig ble en test for min del for å se om disse akupressur-båndene hadde noe for seg. Jeg gikk inn på apoteket med lave forventninger, jeg har tidligere sittet med en tommel pressende på punkter i håndleddet uten resultat, kløpet i underleppa, plaster på navelen og gud vet hva…

På apoteket lærte jeg at det er to bånd – man skal nemlig ha dem på begge hender for å få riktig effekt. Da jeg åpnet pakken så jeg også at punktene jeg tidligere hadde trykket på var feil. Trykkpunktet er litt lenger ned på håndleddet (se bilde).
Jeg har tidligere trodd at disse båndene var et slags magnetbånd, men de består bare av en tøystrikk med en plastkule som da trykker på det rette punktet.
Ifølge pakken virker båndene gjennom å trykkmassere akupunkturpunktet P6. De kaller det også Nei-Kuan. Dette er visst kjent for å forhindre og redusere kvalme.

Siden avreise bare var et par timer unna satte jeg de på med én gang. De var stramme nok, og jeg er glad mine håndledd er tynne, med tanke på at disse selges som one size.
For sikkerhets skyld dro jeg med meg Postafen og lakris i veska også for å være på den sikre siden.
Et par timer senere befant jeg meg over Atlanteren i turbulens. Det ristet godt i flyet denne gangen, og armbåndene – de gjorde jobben sin de. Jeg brukte de senere på turen i bil også. Prøvde litt uten siden det ene håndleddet var litt ømt av trykkingen fra plastkula som sitter i strikken. Da jeg kjente jeg ble uggen tok jeg på armbåndene igjen, og de virket så og si med èn gang.

Problemet mitt ved reisesyke er at jeg først blir svimmel og så kvalm. Postafen jobber nettopp mot dette, men ulempen er den røde trekanten på pakken og at jeg blir utrolig trøtt. Greit på lange flyreiser, men håpløst i bil (asosial passasjer).
Og hvorfor hive i seg piller når man kan bare trykke på de rette punktene? Bedre for kroppen, samt at disse jo varer lenger også. Bare å vaske dem innimellom og ta i bruk på nytt.

154,90 på apoteket.

(Ifølge pakken skal disse hjelpe mot andre typer kvalme også, som morgenkvalme og kvalme etter narkose og cellegiftbehandling. Les mer på www.seaband.no)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende