– You haven’t seen ”Wizard of Oz?!? Oh, you must be the only person I know who haven’t seen that movie!”

Den eldre amerikanske damen ringer fra Indiana, og hun høres nesten bekymret ut for meg. Et øyeblikk lurer jeg på om jeg skal føle meg traumatisert. Står min barndom uten en viktig ingrediens? Nei, overhodet ikke. Faktisk er jeg ganske rik. Jeg hadde ingen “Wizard of Oz” i min barndom, men jeg hadde Astrid Lindgrens figurer, deriblant Pippi Langstrømpe.

Jeg smiler og tenker tilbake på den gangen jeg var på korpstur til Gotland og et øyeblikk hadde Pippis hus nærmest for meg selv. Det var ingen Pippi eller Herr Nilsson der da jeg gikk forsiktig inn på kjøkkenet i Villa Villekulla. Da jeg satte meg på kjøkkenbordet og dinglet litt med bena så jeg for meg Tommy, Annika og den prikkete Lilla Gubben som trasket gjennom rommene.
De er liksom bare utenfor alle sammen, tenkte jeg da jeg tittet inn i stuen. Her var jo alt som i filmen. Kom de snart tilbake? Kanskje med Prusseluskan i hælene?

Ingen traumer her, jeg hadde jo Pippi.

Den svenske øya Gotland er forøvrig kjent for å være stedet hvor opptakene til filmene om Pippi Langstrømpe i sin tid ble filmet. Pippis Villa Villekulla finner du i Kneippbyn utenfor Visby.
Øya forøvrig er verdt et besøk. Den sjarmerende byen Visby, Lummelundagrottene og jeg tror idag at man enkelt kan besøke de spesielle klippeformasjonene i nord, på Fårø.
Da korpset mitt var der var dette militært område, men vi fikk lov til å besøke dem bare vi holdt sammen hele gjengen.

Jeg tror det er på tide med et besøk i en ikke så altfor fjern fremtid.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende