Alle har vi vel musikk som vi forbinder med visse hendelser eller steder vi har vært, og som oftest frembringer musikken ikke bare minnene men også følelsene du hadde da du var i akkurat det øyeblikket.

Her er noen av Soletravellers gode musikkminner:

The Feeling Begins fra Peter Gabriels Passion-album
Jeg verken hørte denne låten eller albumet da jeg reiste i Midt-Østen, men jeg hadde den konstant med i tankene hjemmefra, og den drar lett frem minnene fra Israel og Sinai… – Den ER jo selve sountracket her!

Big Hard Sun av Eddie Vedder
Western Australias Outback, den nådeløse solen, den bevrende varmen, en overopphetet campervan og svette Soletravellers, for ikke å snakke om møtet med den aboriginske countrysangeren, Geoffrey Fletcher. Det var herlig, tross alt!

Drive Driven av Yello
Selve soundtracket for mine flyturer kveldstid mellom Torp og Sola med Norsk Air for altfor mange år siden. Jeg pleide å titte ut, forbi flyvingene, og ut på skyene og syntes etterhvert at jeg nesten kjente meg igjen, som om det var en opptråkket sti i skylaget. Og foran meg: en slitt walkman og en kopp te.

True Companion av Mark Cohn
Et kaldt rom i Ecuador der Irish og jeg søker varmen under teppene mens vi gleder oss til det store markedet i Otavalu dagen etter. Dette blir “vår” sang.

Misirlou av Dick Dale and His Del Tones
I en sort Porche 911 Carrera 2 nedover Autobahn – heftig!!

Hotel California – Gypsy Kingsversjon
På en bar i Puerto Escondido ved Mexicos Stillehavskyst der jeg danser salsa med en svett, kraftig, meksikansk Harley Davidson biker.

Me Gustas Tu av Manu Chao
I vide, røde mayabukser, gumlende på gatemat sammen med nye venner fra tjue forskjellige nasjoner på hostel Posada Ruiz Dos i Antigua, Guatemala.

Suerte av Shakira
Det MÅ være den spanske versjonen. Hostel Bambu i den lille landsbyen Canoa i Ecuador en nyttårsaften der vi skåler i champagne, danser barbeint i sanden, titter opp på månen og tenker gode tanker mens en halvvinget pelikan løper sur og oppgitt mellom bena våre.

Wish You Were Here av Pink Floyd
Bare fordi. En glimrende “icebreaker” av en låt når man skal jamme med nye bekjente.
Denne fortjener nestet et innlegg i seg selv… Fordi den, samtidig som den minner om hendelser “der ute” også drar frem en god hjemmefølelse da den er så trygg og velkjent.

Sexy Lady av Shaggy
Min karibiske sommers store hit. På stranden, i Philippsburgs bakgater og på baby shower der selv en gammel bestemor falt naturlig inn i rytmene. Aldri har jeg følt meg så stiv og ute av rytme før.

Kothbiro av Ayub Ogada
Soundtrack til steder jeg ikke har vært ennå, men minnene er nesten der allerede…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende