Sicilia smakte jeg en aldeles nydelig rett som også virket ganske enkel å lage selv. Selvfølgelig måtte jeg prøve da jeg kom hjem!

Det var en glad Irish som fikk denne tallerken på bordet her om dagen. Cherrytomater, stekte røkte pølser, manchego-ost, ovnsbakte poteter med pesto og parmesan, og ikke minst auberginene som jeg ble inspirert av på Sicilia.

Jeg tok 1 stk. aubergine og skar den i litt under 1 cm tykke skiver. Disse ble stekt på begge sider i en panne før jeg la dem i en liten ildfast form lag på lag med manchego-ost og hakket basilikum. Så inn i ovnen på ca. 200 grader til osten smeltet.

Jeg helte så litt balsamico-eddik i en liten kjele (1/2 dl tror jeg) + litt honning og varmet opp til det ble sirup. Sirupen hadde jeg over auberginene når de var ferdige til servering. Nam!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende