Prisbelønt, miljøvennlig, og innovativ. Den nye Preikestolen fjellstue gjør inntrykk med sine trekledde vegger der du knapt finner en vinkel i 90 grader.

Det ble ikke så mye tid her som først tenkt, men jeg måtte opp hit uansett og hvertfall SE.
De eneste naturmaterialene som er brukt er tre, stein, glass, stål og betong og hele bygget holdes sammen av av bøkplugger.


Jeg falt for
den koselige kroken med peis og saueskinn, med nydelig utsikt utover Refsvatnet.
Dog synes jeg spisesalen virket litt kantinepreget, uten at jeg vet hva jeg egentlig hadde ventet meg her. Jeg snek meg til en titt innom et soverom og baderommet. Begge moderne, flotte og inspirerende for meg som designer.


Jeg synes det
gjøres mye bra innen arkitektur i Norge idag der byggverkene spiller med naturen enten i råmaterialet og formen og ikke blir for prangende. Preikestolen fjellstue er en av dem.

Før jeg måtte videre kastet jeg et blikk ned på gamle Preikestolhytta der jeg for mange år siden var på leirskole. Herfra gikk vi til Moslivarden, en annen flott tur om du allerede har gått til Preikestolen. Vi tråkket rundt i skogen og øvde oss på kompassbruk og om kvelden fortalte lærerene spøkelseshistorier. Historiene hadde alltid en logisk forklaring og var selvopplevd i området her – kjempespennende!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende