Det er en slags logikk i det synes jeg, at en vingård skal ha rødt svømmebasseng. Ifølge dem selv har Farm Ospitalità Di Campagna et av verdens to eneste offisielle basseng med rødt interiør.


Fra bassengkanten ser jeg utover vinrankene mens jeg kjenner at kroppen kjøles ned i det forfriskende vannet. Det er en varm dag – igjen. Jeg kan ikke tenke meg hvordan det må være på Sicilia under høysesongen.
På den blendene hvite betongplattingen ligger Irish i en stol og sløver i solen. Vi bestemte oss for å nyte hotellets fasiliteter og la de andre turistene få ha vulkaner og ruiner i fred nå.


En times tid øst for Agrigento ligger vingården vi befinner oss på. Godt gjemt bak åser, vinranker og høye trær, og i rolige omgivelser kan man gjemme seg bort på FARM Ospitalità Di Campagna, en vakker gård bygget i tradisjonell stein.
Det er ikke mange rom her – kun ni suiter, så antall gjester er begrenset. I en lun lavmælt stemning befinner vi oss ved middagsbordet presis klokken åtte, spente på hva som venter oss. For ca. 25 euro får vi en middagspakke der kjøkkenet bestemmer hva vi skal spise. Vi blir ikke skuffet. Den lokale rødvinen og de fire rettene er absolutt noe å skrive hjem om.


Farmen har en utstilling av samtidskunst, og hvert av gjesterommene har blitt innredet og utsmykket av hver sin kunstner. I fellesstua ligger flere kunstbøker man kan titte i enten man har rømt inn i det svale rommet fra den sterke solen, eller man vil varme seg foran den store peisen på kaldere dager.
Vi skulle gjerne hatt flere dager her. Brukt et par dager på å lese, skrive og generelt bare nyte å være til ved det røde bassenget mens man gumler sløvt på ost og oliven….


Dagen etter hopper
vi inn i den varme bilen igjen og setter kursen for Agrigento og Valle dei Templi. Her beundrer vi de gamle templene for Herakles, Concordia og Olympen Zevs.  Temperaturen er stigende da vi denne siste dagen rusler rundt i den varme solen rundt alle ruinene som brer seg over det store området. Med havet som bakgrunn er beliggenheten super.Vi fortsetter vestover
til reisens siste overnattingssted. Vi passerer flere vingårder og flotte små gårder da vi nærmer oss vestkysten igjen. Trapani-området er den delen av Sicilia som produserer mest vin, jeg tror det var snakk om nesten 80%.
Også siste natten ender vi opp på en vingård, riktignok ikke så sjarmerende som den forrige, men vi har fin utsikt til øyene og en vakker solnedgang.

Jeg har vært så opptatt av det blå havet og de pittoreske byene under hele turen at hverken Irish eller jeg har tenkt ordet mafia, bortsett fra Taormina der souvernirbutikkene bugnet av t-skjorter med Il Padrino. Nå derimot kommer jeg på det igjen da de to parene ved nabobordet er som tatt ut av “Sopranos”. Irish og jeg hvisker og tisker mellom oss og kikker bort på dem. Jeg tror de merker det, men da de endelig forlater middagsbordet er vi sannelig ikke sikre i vår sak.
Og mafiaen er glemt da vi hopper i seng kort tid etterpå. En ukes ferie på Sicilia er straks over, og vi reiser hjem med masse inntrykk og et smil. Selvfølgelig må vi tilbake hit igjen.Priser:
Vi fløy Ryan Air fra Torp til Trapani en mandag i juni og ble til påfølgende mandag.
1270,- t/r for to personer

Leiebil en uke: 1464,-

1. natt:
Hotel Villa Andrea, Valderice:  335,- inkl. frokost

2. natt:
La Rosa del Mare: 392,- inkl. frokost:

3. – 5.natt:
B&B Santa Caterina i Castiglione Di Sicilia: 1085,- inkl frokost

6. natt:
Farm Ospitalità Di Campagna: 1170,- Suite inkl. frokost, middagspakke og vin

7.natt:
Agriturismo Vultaggio, Trapani: 1000,- inkl. frokost, middag og vin

Tips oss hvis dette innlegget er upassende