Det er mange år siden jeg sist ferierte ved Middelhavet. Jeg hadde glemt hvor blått havet her er. Glem Gudfaren og mafiavirksomhet – jeg tenker på Jacques Mayol, Enzo Maiorca og Det Store Blå.

Da jeg møtte Irish erklærte han at han en dag skulle ta meg med til Sicilia. For mange år siden pleide han å reise dit jevnlig i forbindelse med jobb, og det var et av de få stedene han virkelig kunne tenke seg å reise tilbake til.

Derfor jublet jeg da Ryan Air annonserte direkterute fra Torp til Trapani, Sicilia. Vi så filmen Det Store Blå, og Irish drømte allerede om middager i Taormina med utsikt til den aktive vulkanen Etna.
Vi gledet oss til deilig vin og romantiske solnedganger, og jeg gledet meg til å bade i det koboltblå havet igjen.

Vi fløy som sagt til Trapani hvor vi plukket opp leiebil. Første stopp var Valderice hvor vi overnattet før vi besøkte Erice, der et normannisk slott har sin beliggenhet ytterst på den bratte klippen.

Herfra kjørte vi gjennom Palermo til Piraino der vi tok inn på La Rosa Del Mare med utsikt til de Lipariske øyer.

Vår lille Fiat fikk vist hva den var god for i de svingete veiene videre mot Castiglione Di Sicilia der vi tok base i tre netter. Herfra besøkte vi Etna, Taormina, Castelmole og Gole Alcantara.

Vi hadde et deilig, men altfor kort opphold på vingården Farm Ospitalità Di Campagna før vi snudde nesen vestover igjen, via Valle dei Templi, til en annen gård rett ved flyplassen utenfor Trapani, der vi hadde vår siste natt.

Jeg tror vi dro dit på rett tid – før høysesongen og enda høyere temperaturer. Det var varmt nok nå, og det var deilig at det ikke var så travelt alle steder.


Følg med de neste dagene for artikler om turen vår! (se meny til venstre)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende