Det er aldri moro å miste bilder fra ferien, om det er error i minnebrikker, tapte filmer eller en pc som kræsjer som fører til at bildene er søkk borte.

Jeg kjente jeg ble helt kald, da jeg fikk “error” i displayet på kameraet mitt. Jeg sto på en nydelig strand og skulle bare ta noen bilder da den illevarslende meldingen dukket opp, og jeg tenkte at jeg ikke hadde satt minnekortet riktig i, så jeg prøvde å rette på det. Kameraet lot meg ta étt bilde, så ville ikke minnebrikken mer. “No image” fikk jeg beskjed om. Tre uker med bilder…borte??? Jeg hadde lyst til å hyle, men prøvde å besinne meg. Kanskje jeg kan fikse det når jeg kommer hjem, tenkte jeg. Joda, det ordner seg da.
Resten av dagen prøvde jeg å huske hva jeg hadde tatt bilder av de tre første ukene av en to måneders langtur Down Under. Minnene var mange allerede. Det eneste jeg satt igjen med var noen lavoppløselige bilder jeg hadde lastet opp til en annen blogg.

Det gikk ikke bedre da jeg kom hjem igjen. Ingen av pc’ene i huset kunne engang SE minnekortet, og diverse software som skulle hjelpe på korrupte minnekort var ikke mye til hjelp de heller selvfølgelig. Fotobutikken i byen hadde ingen mirakelkur. Til slutt slo jeg meg noenlunde til ro med at bildene var tapt.

Så slo det meg her om dagen da jeg satt med min nye lille pc’yndling foran meg. Tenk om….?!
Jeg fant frem minnekortet og satte det inn. Minien så kortet og den søkte en stund etter mappen. Mens den lette seg frem holdt jeg pusten, og – DER…fant den så og si alle bildene igjen! 318 bilder lå plutselig på harddisken min og gode minner strømmet på der jeg gikk gjennom alle sammen. Noen få savnes, men det er bagateller i forhold til hva jeg fikk igjen.

Backup! – Backup! – Backup!

Følgende innlegg har nå fått nye bilder

Exmouth – jeg vil tilbake!
I Australias røde favn
A big hard sun

Tips oss hvis dette innlegget er upassende