Legg frem alt du vil ha med deg og ta ut halvparten!

Omtrent slik lyder det hos meg når jeg skal pakke for å dra avgårde på tur. Man kunne «trenge» så mye underveis når man reiser, til ulike situasjoner, og utfordringen er jo å dekke det meste når man skal til ulike klimasoner – sosialt som geografisk – uten at sekken/kofferten blir for tung.
Dessuten tenker man aldri på at man kanskje finner noe fint underveis.
Jeg har noen plagg og sko som så og si alltid er med på tur – såkalte yndlingsplagg vil jeg vel si.

Ei venninne av meg har over 50 par med jeans – hun har helt dilla på olabukser! Selv er jeg glad for at det er singlets jeg kaster meg over. Basic sådan, og jeg har med mange når jeg er ute og reiser! De veier lite og tar lite plass. I varmere klima har jeg høyt forbruk på dem da man jo svetter mer, og jeg synes alltid det er deilig å ha en singlet under når det er litt kjøligere også. Både på Cubus og H&M har jeg plukket med meg flust av singlets (1).
Jeg er ganske sort-hvit-grå i klesveien, særlig når det gjelder reisegarderoben. Synes det er mer praktisk når klærne skal vaskes og man har liten tid….

En ting jeg aldri reiser uten er sarongen min (2)! Jeg designet motivet selv og ei venninne fikk den produsert på Bali for mange år siden. Jeg har flere saronger også, så om plassen og vekten tillater det blir gjerne to stk. med i sekken.
Jeg bruker sarongen til flere formål: som omslagsskjørt, liggeunderlag på stranda, pledd, og som opp-midt-på-natten-kjole (strengt nødvendig i sovesal!)
Samme venninne ga meg disse supre sarong-pinnene (kjøpt i Indonesia) (3). Disse fester du til sarongens fire hjørner og stikker dem ned i sanden slik at sarongen ligger litt i spenn. Dermed tørker den fort når du går for å duppe deg i sjøen for n`te gang, og det er lett å riste den fri for sand.

Boots’ene mine (4). Disse kjøpte jeg på XXL for et par år siden, og jeg er kjempefornøyd med dem! Jeg hadde kikket en stund etter noen gode støvler som føltes gode på foten, som hadde godt grep på underlaget, og det vil jeg virkelig si at disse har (noen boots er utrolig stive i sålen og man mister følelsen med underlaget man går på). På klatreturen opp Cradle Mountain i Tasmania viste de virkelig hva de var gode for, og jeg har ennå til gode å få gnagsår i dem – de er tørre, varme og stødige.

Sko er en utfordring når man skal ut på tur. De veier for mye! Når jeg er i transit har jeg alltid boots’ene mine på meg da de veier mest. I sekken har jeg bl.a. med Nike-sandalene mine (5). De tørker fort om de blir våte, og de veier ikke så mye.
Jeg har også med meg et par finere sandaler (dog, nå begynner de å bli noe slitt!) som samtidig er gode å gå i. Du finner ikke pumps med skyskraperhel i sekken min med andre ord ;-)I Hong Kong
kjøpte jeg med meg et par pashmina-skjerf, og de er godt brukt her hjemme (6). På siste reise til Australia fant jeg ut at de gjorde seg godt som en fast del av min reisegarderobe – de veier jo så lite. I varmere klima, der en jakke kan bli for mye er pashminaen perfekt å slenge over skuldrene, samt at den løfter antrekket jeg har på meg dersom vi skal ut på kvelden. Dessuten er den god å ha på fly, tog, buss, eller når man vil krølle seg i en sofa et sted og er litt frossen.


En deilig myk topp som tåler å krølles sammen har fått plass i reisegarderoben nå (7). En sort sak fra Zara – feminin men røff på samme tid, og fin til bruk dersom man skal ut på kvelden og vil føle seg litt pyntet.

Bandana. Når håret er i veien men for kort til å settes opp, i manko på hatt eller når solen steker, kan en bandana (8) gjøre susen. Denne fra www.dowrap.com er kjempebra. Dessuten ser man litt røff ut i den.

Boardies. Da jeg ble bedt med på seiltur i Sydney Harbour kunne ei av jentene jeg skulle på tur med fortelle om en outlet i Manley som solgte klær som hadde blitt brukt i bl.a. foto-oppdrag. Hun mente bestemt at et par boardies (9) ville komme til nytte på båten. Vel, jeg fant et par fra Billabong jeg likte godt og ja, de har virkelig kommet til nytte. Men mest i varm bil på lange strekninger! Det er jo ingen hemlighet at det fort kan bli klamt å sitte lenge i varm bil, og som jeg hadde erfart med andre bomullsshortser så…kan det være litt ekkelt å reise seg og gå med frykt for klam flekk som ser ut som om man har tisset på seg.
Boardie-shortsen min derimot, puster og tørker fort. I tillegg til at den har mørkt stoff. Den er super!På KappAhl
ifjor fant jeg en deilig kjole (10) som er pefekt å ha med seg på tur. Den kan krølles, den er lang og fin til å ha med på stranda, eller slenge rundt i en varm sommerdag.
Til slutt – den hvite toppen/tunikaen (11) i indisk bomull som jeg fant i Amsterdam. Utrolig deilig å ha på seg og kan fint krølles sammen i en sekk.

Et par jeans er alltid med i sekken, og et par myke bukser som jeg bruker på fly så vel som på kvelden etter en deilig dusj. Bikini, dersom destinasjonen tillater det, er en selvfølge. Det er også jakken jeg kjøpte ifjor (se eget innlegg).

Hva jeg er ute etter nå er gensere som puster, og dermed ikke lukter svette så lett. (Det skal ikke lange flyturen til før man føler for å ta på seg noe annet…!)
En genser blir nok også i typen superundertøy som kan holde frossenpinnen meg varm. Dessuten trenger jeg regntøy som kan komprimmeres i størrelse og dermed ta lite plass, en god turbukse og gode sokker.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende