Når jeg har vært i England og Australia har Strongbow vært en kjærkommen hjelp til å slukke tørsten. Så møtte jeg Mercury.

Det var i den lille byen Dover i Tasmania at jeg ble kjent med den tasmanske cideren. Akkurat som Strongbow er den tørr, og du kan få den på fat såvel som på flaske.
Jeg er ikke noe glad i de søte ciderne vi har her hjemme – for meg blir det som brus (og det drikker jeg svært sjeldent). Derfor er ciderne jeg finner utenlands helt gull, og et godt alternativ når jeg ikke vil drikke øl eller vin.

Mercury… en kald en sådan en sen ettermiddag på Arthouse Hostel i Launceston… eller takterrassen på Melbourne Metro YHA mens man ser solen gå ned… Til og med i Perth fant jeg den, og jeg nøt den til aller siste dråpe før jeg måtte fly hjem igjen.

Jeg kan skjønne at den kan bli litt vel dyr å importere til Norge. For noen år siden hadde Meny Strongbow i hyllene, mens nå må jeg bestille denne fra polet skal jeg ha den, og jeg synes ikke de er billige de flaskene man da får.
Det var kanskje ikke marked for denne typen cider i Norge – er jeg den eneste som liker tørr cider??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende