Det var en rar følelse å stå foran YHA i Perth igjen. Halvannet år var gått siden vi dro herfra, og nå var vi her – med mange deilige uker foran oss.

Jeg løp til Gloria Jean’s Coffee bare for å oppdage at de har sluttet å selge Green Tea Chiller, noe jeg virkelig hadde gledet meg til å smake igjen! *hulk*
Tilbake på hostellet hoppet jeg til sengs, dødstrett av jetlag. Min kjære Irish dro til legen. Før vi dro hjemmefra hadde han booket dykkekurs i Exmouth, og det krevde en legeattest. Dykkesenteret selv anbefalte at han prøvde å få tatt denne sjekken i Perth da det var flere legekontor å velge mellom, og dermed bedre priser. 77 australiske dollar senere, og med «godkjent» i hånden hoppet også han til sengs og sov ut den verste jetlag’en.


Vi sto tidlig opp dagen etter og tok buss ut til Backpacker/Britz/Maui for å hente vårt fremtidige hjem. Irish hadde booket en «Backpacker Nomad» campervan. Litt mer luksus en Wicked-van’en vi hadde ifjor; et lite kjøleskap, oppvaskkom, to kokeplater og microovn. Dessuten kunne vi stå inne i bilen og kokkelere.
Overasket ble vi oppgradert til Britz Hitop, en nyere bil enn Backpacker….og dermed mer økonomisk i bensinkonsumeringen, noe som ville komme godt med på de store avstandene vi hadde foran oss.

Vi falt pladask for Western Australia ifjor, og det føltes virkelig godt å være her igjen! Det er røft, vilt og vakkert. Et glimrende sted å forsvinne en stund om man vil det, og stjernehimmelen her er helt fantastisk. Dessuten var det fint å se litt mer farger i outback, med blomstringen overalt.

To dager brukte vi på å kjøre opp til Exmouth. Vi hadde et stopp i Coral Bay, som skal være et glimrende sted å snorkle da Ningaloo Reef ligger en 15-20 meter utenfor stranden her. Stranden her er nydelig, men det var utrolig mye turister og ikke så veldig mye mer.

Siden det var dykking som var planen dro vi opp til Exmouth hvor Irish hadde bestilt Open Water Diver-dykkekurs. Vi undersøkte dykkersentre før vi dro og fant ut at det var bare to som opererte med dykkerkurs i Exmouth; Ningaloo Whaleshark N’ Dive og Exmouth Diving Centre. Irish booket hos de første, da inntrykket de ga på hjemmesidene virket mye mer oversiktlig og organisert. Og det var tydeligvis også alt, for da han troppet opp den morgenen dykkerkurset var ment å starte fikk han beskjed om at han hadde blitt overført til Exmouth Diving Centre siden de ikke kapasitet til dykkerkurs her akkurat nå.
Ingen beskjed i forkant, og Irish murret da vi fant frem til det andre senteret. Etter litt frem og tilbake ble vi enige om at han skulle ta dykkerlappen hos Exmouth Dive… og jeg meldte meg på Advanced Open Water Diver-kurs.

For å ta dette kurset trengte jeg en oppfriskning – det var en god stund siden forrige dykk. Jeg ble også bedt om å tenke over hvilke dykk jeg ville ta i forbindelse med sertifiseringen. Advanced innebærer at du kan dykke ned på max 40 meter (men de går ikke lenger enn 30 m.), og et dypdykk er obligatorisk på kurset i tillegg til navigering. Jeg skulle også ha tre valgfrie dykk pluss en «Fun Dive» som var inkludert i prisen.

Vi parkerte campervanen i Exmouth Cape Holiday Park der vi hadde tilgang på strøm, vann, dusj, vaskeri og svømmebasseng. Kursene våre var samstemt slik at vi tilsammen skulle bruke 5 dager. Med nye skolebøker satte vi oss til å pugge og de dagene Irish hadde bassengtrening ordnet jeg lunchpakke som jeg leverte til ham. Vekkeklokka sto på 06.30 hver morgen,  og klokken halv åtte på kvelden satt vi og gapte – stuptrøtte. Slik gikk nu dagan.

Vestkysten er kjent for mye vind, også her i Exmouth. Tre ganger ble dykkingen utsatt på grunn av vind og røff sjø, slik at oppholdet her ble noe lenger enn planlagt. Til gjengjeld ble vi bedre kjent med området og dykkekameratene våre. Irish og jeg hadde utflukter til Bundegi Beach og Cape Range National park som omfatter blant annet Yardie Gorge og Turquoise Bay. Sistnevnte er en utrolig nydelig lagune med flotte snorklemuligheter der vi tilbragte en hel dag med nye venner. Og vannet var virkelig turkist! Fra dykkersenteret hadde vi fått låne ABC-utstyr og våtdrakter og det var utrolig mye flott å se. Irish og jeg har vår favoritt: Boxfish, en bokseaktig liten knallgul sak med sorte prikker. De små tynne finnene ser nesten absurd ut på den, men den kommer seg fint frem.


Dykkerturene var utrolig
morsomme. På båten vi dykket fra var det, foruten skipperen, en mann som bisto dykkerne i å hoppe uti og komme opp stigen igjen. I tillegg til instruktørene var det en gjeng Dive Mastere på opplæring, så vi var godt ivaretatt. Det ble servert te, saft, frukt, og snacks og siden det var mye knølhval i området nå fikk vi en liten knølhvalsafari også.
Under vann fikk jeg se flere ting jeg har drømt om siden jeg tok dykkerlappen; hai, store skilpadder, løvefisk (Lion Fish) og vannslange ( Olive Sea Snake, og ja, den er giftig, men ikke aggressiv) i tillegg til en haug med fargerike morsomme fisk som jeg nå kjenner bedre navnene på etter at det ene dykket mitt ble Fish ID. Det andre valgfrie dykket mitt var Photography (og det var ikke så lett å ta bilder under vann som jeg hadde håpet nei!) og det tredje Peak Performance Buyoncy, som går på å estimere og balansere vekten riktig for best mulig dykk. 


Da vinden løyet
og kursene bestått feiret vi endelig med en flaske vin. Exmouth var så absolutt ikke noe dårlig sted å sitte værfast – det ville bli litt trist å dra herfra fant vi ut. Den søvnige byen der emuer tusler i gatene og kakaduene snatrer i trærne. De deilige strendene og alt det spennende under vann.
Det investeres mye penger i området nå, kunne vi se. Privat eiendom og næringsbygg bygges i høyt tempo og det skal bli spennende å komme tilbake om en fem år, for eksempel.
Da vil jeg i så fall ta PADI Rescue Diver-kurs. For jeg dykker gjerne hos Exmouth Dive Centre igjen. De var utrolig hyggelige og positive alle sammen her, og de bidro til at oppholdet vårt i Exmouth ble så hyggelig som det ble!

I wanna go back!

Priser, dykkekurs:
Går du inn på hjemmesidene finner du det meste av informasjon, og de er kjappe til å svare på epost også.

Open Water Diver: AUD 550,- (ca. 2600,-)
Advanced Open Water: AUD 445,- (ca. 2090,-)
Refresher: AUD 60,- (ca. 280,-)
Leie av kamera: AUD 60,- (ca. 280,-) betales cash.

Prisen inkl. lærebok, RDP (Recreational Dive Planner) + manual til denne (for OWD-kurset), loggbok (for OWD-kurset), alt utstyr du trenger til dykkingen, evt. bassengleie, båtturene, og sertifikatet.

Se i menyen til venstre for flere innlegg fra denne turen :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende