Varm sol fra knallblå himmel, jazzfestival og Leonard Cohen. Soletraveller tok i bruk gavekortet og dro til København.

I vinter vant jeg gavekort på hotellweekend for to, frokost inkludert. Av ti hoteller jeg kunne velge mellom valgte jeg det som lå i København. Jeg hadde bare vært i byen én gang før, og fikk egentlig ikke så mye ut av turen den gang.
Min kjære og jeg tok bilen ned. Sent fredag kveld sjekket vi inn på Comfort Hotel Østerport. Helt greit hotel, bortsett fra at togene gikk rett utenfor vinduene våre (for 200,- ekstra pr.natt kunne vi få et rom på andre siden av gangen).

Noen minutter etter ankomst sto en gammel venn av min kjære i resepsjonen. Liz er fra København, men tilbringer store deler av året til sjøs. Som skipper er hun stadig ute og seiler enten det er regattaer, eller en båt som skal seiles fra A til B. For kort tid siden kom hun hjem fra et lengre opphold i Karibien.
Hun tok oss med ned til Drop Inn i Kompagnistræde, et livlig sted med live musikk. Vi balanserte mellom merkelige skulpturer og et stappfullt lokale men klarte å få sneket til oss noen stoler.
Da lydnivået fikk flere av gjestene til å holde seg for ørene ruslet vi ned til gaten nedenfor, Løngangstræde og Mojo, landets ledende bluessted ifølge nettsidene.
Hvordan de her kommer utenom røykeloven kunne ikke Liz forstå. Øl kom på bordet og vi skålte til Mamas Blues Joint & The Horns.

Lørdag våknet vi opp til knallvær og høy temperatur. Fra hotellet gikk vi ned til Kastellet, langs havnen til Amalienborg og videre til Nyhavn.
Som vanlig når vi er ute på tur, så går vi mye(!). Ikke noe unntak idag. Vi endte, via Strøget, og kvartalene ovenfor oppe i Rosenborg Have (Kongens Have) der vi satte oss ned med en øl. I forbindelse med København Jazz Festival var det satt opp scener på flere torg og parker, også her. Med det gode været var det ikke noe å si på stemningen.


Liz hadde fortalt oss at Leonard Cohen skulle ha konsert på Rosenborg Eksercerplads, og at det var mulighet for å høre konserten gratis i parken utenfor. Da vi gikk for å spise middag var det mange på plass allerede.
RizRaz hadde de Middelhavsbuffet til 79,- og det passet perfekt i varmen. I den lille trange gaten koste vi oss med mat og øl mens Københavns befolkning syklet forbi oss, og det slo meg hvor mange rare, morsomme og kreative sykler det var rundt omkring. Det var heller ikke mange fancy sykler i flere-tusenkronersklassen å se.Vi plukket med oss en flaske vin til konserten og fant et passende sted å slå oss ned blant de flere hundre som satt og hørte på Leonard Cohen. Hvor mange som var inne på konsertområdet vet jeg ikke, men etterhvert som solen gikk ned gikk lyden opp og vi hørte et klart og tydelig ”Halleluja” fra scenen.
Sulten på mer live musikk endte vi opp på Drop Inn igjen der Instant Coma kom på scenen kort tid etterpå.
– De kommer på TV, sa mannen i døra da jeg spurte om hva slags musikk de spilte.
Vel, bandet hadde et variert repertoar, og kjempebra fremføring av kjente låter. Vi droppet tredje settet for det. En lang varm dag kjentes. Jeg kunne ikke komme fort nok i seng.

Og snakk om seng. Puta som lå der og ventet på meg var perfekt – jeg skulle nesten ønske jeg tok den med meg hjem!

Søndagen kom med et tynt skylag, noe som bare var deilig. Vi tuslet ned gjennom sentrum, over brua til Christianshavn og Christiania. Også her var det jazzkonsert, og selvfølgelig – laid back stemning. Søte lukter fylte nesen da vi slukket tørsten med øl.
Vi gikk en runde forbi de gamle bygningene, Pusher Street, kreative hjem og nyere hus som var under oppføring. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde ventet meg…det var anerledes enn hva jeg trodde, uten at jeg kan peke på hva…Et par kvartaler mot sentrum fant vi Luna’s, og en deilig sen brunch. Wraps med poteter, hummus, sopp, aubergine, spinat og cheddar + salat. Nam!
Her ble vi sittende en stund. Til og med min rastløse kjære ble sittende i ro på stolen og bare se på livet. Kjenne på atmosfæren på et sted, kjenne pulsen, se på de som bor her…og tenke hvordan det hadde vært å selv bo her. Vi var enige om at København slettes ikke var ille.

Byen var roligere denne dagen. Flere scener sto tomme, og vi var tilbake forholdsvis tidlig på hotellet. Og der var det godt å bare slappe av. Et kjør uten like hjemme – det var godt nå å komme bort fra pc’en, jobb og alle forpliktelser. For en kort kort stund i det minste.
Jeg skjenket meg litt rødvin og sank ned i badekaret. Tenkte at jeg ikke ville hjem igjen på lenge ennå. København – jeg var forelsket.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende