Jeg beveger meg i omgivelser som føles tatt ut av en engelsk såpeserie. Pubkulturen, smale veier som binder byer sammen, det grå været, og fish and chips. Intrigene klarer jeg å styre unna.

Det føles nærmest umulig å bevege seg rundt i England uten å se noe tegn til mennesker. Overalt er det en gård, en landsby, eller større byer. Store motorveier sørger for god tilgang til det meste.
I utgangspunktet er det ikke så mye som frister i grevskapet Cheshire. Turister som vil se noe annet enn London har kanskje forvillet seg til Beatles’ by Liverpool, til Manchester for å se fotball, eller lenger sør til Stonehenge.
Selv må jeg innrømme at eneste grunn til at jeg av og til besøker denne delen av landet, er at min kjæres familie bor her.
I Crewe, byen hvis navn stammer fra Central Railway Engineering Works of England. Byen vokste opp rundt et knutepunkt i landets jernbaneindustri og fremstår i dag som en ganske typisk engelsk by, og oppleves ikke nevneverdig spennende.
De beste opplevelsene finner jeg på de lokale pubene i utkanten. Rimelige middagsretter, et par pints med Strongbow og
«chip butty» utpå kvelden mens bartenderen arrangerer bingo for pubens gjester. Det er intimt, sosialt og veldig hyggelig.

Og snakk om chips; i Crewe fikk jeg den største porsjonen fish and chips jeg noensinne har fått og kanskje kommer til å få. En kjempefiskefilet på et fjell av chips. Trodde aldri dama bak disken skulle bli ferdig med å skuffe chips på papiret før hun pakket det hele sammen. Cod N’ All.
- Ja, vi pleier å dele én porsjon med chips, gutta på jobben, sier Chris, som jobber på Bentleys fabrikk i byen.
Etter 2. verdenskrig ble produksjonen av Rolls Royce og Bentley flyttet til Crewe. I 2002 stoppet produksjonen av Rolls Royce her, mens Bentley fortsatt holder stand og gjør det idag meget godt.

En times tur med bussen tar deg til Chester, en nydelig gammel by grunnlagt i romersk tid. Muren som omringer byen er av landets best bevarte og ypperlig for en spasertur for å få overblikk. Ta en tur ned til kanalene og se på båtene som rolig flyter forbi.
Vil du shoppe er det nok av muligheter i byens koselige sentrum.

Nord-øst for Crewe finner du Jodrell Bank, et observatorie etablert i 1945. Hovedteleskopet, Lovell Telescope er det tredje største styrbare radioteleskopet i verden. Det er også en del av SETI - Search for Extraterrestrial Intelligence. Kanskje de oppdager noen aliens mens du er her?


Et lite besøkssenter finner du her, og du kan gå rundt teleskopene og se. På en plen står det to relativt små disker som demonstrerer hvordan lyden sendes over store avstander.
Med ca. 30 meter mellom oss, står min kjære og jeg med ansiktet vendt mot hver vår disks sentrum og hvisker til hverandre. Og hører hverandre krystallklart!

Wales er bare et steinkast unna, og har du bil anbefaler jeg sterkt en tur hit. Les om min tur til Wales her.

Det blir litt mye chips etter en ukes tid i Cheshire, jeg føler at hele magen svømmer i olje.
Du får som sagt rimelig middag på pubene. De har ofte tilbud på f. eks. currytallerken for to personer inkludert en halvliter til ca. 100-lappen. På flere av dem stenger kjøkkenet klokken 21.00 og derfor ender vi stadig opp på «the local chippy», da vi somler med andre ting.

For meg blir Crewe et slags «hverdags-England». Vi sover i en av de mange drabantby-husene, handler mat på ASDA, drikker øl på lokale puben og ser «Coronation Street» etterfulgt av «East Enders på TV».

Jeg tar med meg den opplevelsen også.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende